Skip to the content

                    

  • HJETETS VEJ

Vi har alle et unikt udtryk og aftryk at sætte her i verden, vores egen indre melodi at spille på livets landevej, ja livets rejse. En rejse som vi må dele med hinanden - for at sætte os selv og hinanden fri.

Jeg er på en rejse, vi er alle på en rejse her i livet – hjertets vej, og rejsen heri. En vej der går i gennem et snoet og kringlet terræn, hvor vi må flytte, forløse og transformere store sten undervejs. Sten som måske har sat sig som blokeringer i vores system, sten der smerter. ´Vejen ud er dog vejen igennem´, mit livs mantra. Vi må lade is blive til varmt rindende vand, ved at øge vores bevidsthed - og transformere vores smerte til styrke. 

Mit eget terræn, min egen vej endte brat og blindt tilbage i 2008, med et overfald på min arbejdsplads, hvor jeg kom til skade både fysisk og psykisk. Mens jeg lå fortumlet ved endemuren, som jeg ikke kunne komme videre fra, men istedet endte i en depression – kom der, ud af det blå, hjælp fra åbne, varme hænder. Det var hænder, der tog mig i hånden – og hvor jeg som en lille pige i en alder af 32 måtte starte forfra i livet, og grave meget dybt i en eksistentiel krise. Overfaldet fik bægeret til at vælte og vandet væltede ud – jeg måtte kigge på hele mit liv. I dag kan jeg se, at en genfødsel var på vej. Jeg kunne ikke længere leve det liv, jeg var vant til. Jeg måtte opgive min karriere, ja mit arbejdsliv bl.a. ved at slippe min kandidatuddannelse i psykologi, hvor jeg ellers kun manglende mit speciale, plus 1 modul. Istedet blev udfordringen - næsten fra den ene dag til den anden - via jobtræning, ikke at lave speciale, men at øve mig i at lave kaffe til 4 personer. Jeg var sendt til tælling kognitivt, socialt, psykisk, fysisk, åndeligt - ja på alle parametre - nedbrud. 

Jeg har måttet kigge meget dybt, 4 dybe kriser i løbet af 12 år pga. dødsfald (mine kæreste, elskede forældre), smagen af en alvorlig sygdom på egen krop (kræft), tabet af oparbejdet karriere pga. overfaldet mm. Det har bragt mig til, hvor jeg er i dag, skrællet af til det inderste – og hvor stort set alt, udover de indre værdier er ligegyldige for mig - et liv jeg hver dag stræber efter at leve, indefra og ud.

Det skal føles rigtigt, ellers kan jeg ikke længere gøre det. Jeg har brug for roen for at fungere, og brug for at leve efter hvad min krop og sjæl tillader  – og hvor omsorgen og kærligheden er vigtigst af alt - omsorgen overfor mig selv, overfor andre, for naturen og heri dyreriget.

Dette voldsomme nedbrud og gennembrud førte et skift fra by til land med sig. Jeg bor nu på landet, omgivet af natur – lever et liv i og med natur, og roen i naturen.  - Mit drive er mother nature, er kærligheden - det autentiske, rene liv.

Da min vej og rejse endte brat, kom der med tiden sprækker til en ny vej. En vej der skulle vise sig at blive noget af en rejse ind i mig selv, min egen udvikling – og afvikling. En afvikling i det der ikke var autentisk, det der ikke føltes rigtigt at gøre - og udvikling i det der føltes rigtigt, der hvor kroppen var og er i ro - en læring i at lytte til kroppens signaler. Jeg skulle lære at kravle, og siden gå på ny, med helt nye spæde skridt i livet - heldigvis havde jeg nogen omkring mig, der tog og holdt mig i hånden hele vejen.

Jeg kunne ikke være kommet op at stå og have foretaget disse første spæde skridt uden mit nærmeste netværk, den faglige terapeutiske hjælp - eller uden naturen og dens hjælpere. Der har været engle på min vej, der trods mine fald, og mine mange tab i en forholdsvis tidlig alder – har troet på mig, har set mig, har bakket mig op – og været, og er en ubetinget støtte, inspiration og kilde.

For 4 år siden bad jeg inderligt universet vise mig vej i det dybe mørke. Jeg fik sendt kræfter til at gå ind i en kreativ proces, og det blev der to collager ud af (se oven- og nedenfor). Dyreriget, mine fotos og mine uddannelser indtil overfaldet skete  – blev ret iøjnefaldende på dette stykke pap. Mine drømme blev bundet sammen med et behov for kommunikation og formidling, som krølle på halen. Jeg bad universet om hjælp til, at min historie, min bagage måtte blive min styrke – som hjælp til andre i samme situation, og som hjælp til mig selv, for at heale op - og for at leve et liv med så megen kvalitet som muligt, trods mit tab af erhverv og mine personlige tab, der gik og går dybt.

  • Livet går dybt - og højt

I dag kan jeg med et taknemmeligt hjerte sige et dybtfølt tak til universet. Det knuste hjerte, er blevet langt mere samlet. Der er stadig mange skår, der skal klinkes - men hjertet er blevet mere helet igen. Det har krævet et stort arbejde med mig selv, men det har været mange slidsomme dage, uger, måneder, ja år værd. Det knuste hjerte er blevet samlet på ny, men med visdom over og om livet - og dyb kærlighed til livet – en taknemmelighed over hver dag der er mig givet. Jeg tager ikke længere - som jeg gjorde som ung - livet eller mine nære for givet.

  • På smertens vej bor visdommen, kærlighedens visdom

I dag kan jeg smile fra hjertet mit, når jeg ser på min hjemmeside – og det som jeg ønsker at dele af mig med dig  - af glæden ved:  

Min hjemmeside er tilegnet jer, der har troet og tror på mig hele den kringlede og snoede vej. Jer som har troet på, at jeg kunne komme op at stå igen, som har været der – og som er her – heriblandt også mine sjælevenner fra dyreriget.

Den er tilegnet mine elskede forældre,

  • ERNI DUE LARSEN & ERIK KJÆR LARSEN, der skænkede mig et liv i kærlighed 

og som alt for tidligt er gået i forvejen – dybt savnet og elsket. I er altid med mig. I lærte mig - igennem jeres liv og vores fælles liv - både på den gode og hårde måde, at størst af alt er kærligheden til livet, kærligheden til en selv og sine kære. Alt andet er uden betydning, når vi står tilbage. 

Jeg føler, at jeg langt om længe er kommet hjem, med denne hjemmeside - så hermed antænder jeg den, sender den i luften, til himmels - og ud i havet, lad vinden bære den tillidsfuldt og nænsomt på vej. 

  • ild, vand, jord, himmel
MODER JORD - FADER HIMMEL
I KÆRLIGHED

 

DORTE DUE GRACE LARSEN

 

 

 

 

 

 

                                                  

KUDUE TILBYDER DIG:

ÅBENHED

INDSIGT

NÆRVÆR

AUTENTISK RUM MED FRIHED TIL AT VÆRE DIG

AUTODIDAKTISK RUM MED FRIHED TIL AT  VÆRE MIG

GOD STEMNING

HJERTELIGT NÆRVÆR

KREATIVITET, LEG OG LETHED 

BEVIDSTHED

ÅNDELIGHED

ÆRLIGHED